Freia

43052-29  Ville bara visa en bild jag gjort om i photoshop, så ni ser att jag lär mej ngt på kursen jag går  vi har ju nyss börjat så dt kanske blir bättre se/ kram Ewa

Mamma

Sanningen om att vara mamma.

Dina kläder:
Första barnet: Du börjar ha mammakläder så fort din gynekolog berättar att du är gravid.

Andra barnet: Du har dina vanliga kläder så länge som möjligt.

Tredje barnet: Dina vanliga kläder ÄR dina mammakläder.

Barnets namn:
Första barnet: Du lusläser alla namnbäcker som finns och övar på uttal och olika stavningskombinationer på alla dina favoritnamn.

Andra barnet: Någon måste väl döpa sitt barn efter faster Agda, eller hur? Det kan lika gärna vara du.

Tredje barnet: Du slår upp en bok, blundar och pekar och tittar efter vad fingret pekar på. Carl-Rutger? Det får duga...

Förberedelser inför förlossningen
Första barnet: Du övar på andningen regelbundet.

Andra barnet: Du orkar inte öva eftersom du kommer ihåg att förra gången så gjorde det absolut ingen skillnad alls med den där andningen.

Tredje barnet: Du ber om bedövning i åttonde månaden.

Barnets kläder
Första barnet: Du förtvättar din nyföddes kläder, ordnar dem systematiskt efter färgerna och viker dem fint i babyns egna lilla byrå.

Andra barnet: Du kollar kläderna för att se om de är rena, men slänger bara de med de mörkaste, mest synliga fläckarna.

Tredje barnet: Varför skulle inte pojkar också kunna ha rosa kläder?!

Saker att oroa sig för
Första barnet: Vid minsta lilla tecken på att allt inte är som det ska - ett kort skrik eller vad som helst - så plockar du upp babyn.

Andra barnet: Du plockar upp babyn först när dess skrikande blir så högljutt att det kan väcka din förstfödda.

Tredje barnet: Du lär din treåring hur man vrider upp mekaniska leksaker.

Aktiviteter
Första barnet: Du tar med din baby till babygymnastik, babysim och sagoläsning för babyn.

Andra barnet: Du tar med din baby till babygymnastik.

Tredje barnet: Du tar med din baby till affären och kemtvätten.

Att gå ut
Första barnet: Första gången lämnar barnet hemma med barnvakt så ringer du hem fem gånger.

Andra barnet: Precis innan du går ut genom dörren så kommer du på att du kanske skulle lämna ett telefonnummer där du kan nås.

Tredje barnet: Du säger till barnvakten att bara ringa om hon ser blod.

Hemma
Första barnet: Du tillbringar större delen av dagen med att bara titta på babyn.

Andra barnet: Du tillbringar en del av dagen med att se till så att ditt äldre barn inte kväver, knuffar eller slår babyn.

Tredje barnet: Du tillbringar en liten del av varje dag med att gömma dig från barnen.

ont

Vaknade med ont i huvudet ringde till kursen jag är på och sa att jag inte kommer i dag. Ska ta en alvdon nu och gå och lägga mej.
vilade lite sen ringde grannen så jag gick en liten promenad med henne och sen bjöd hon på kaffe. Senare så körde jag S till jobbet och körde en kompis som gjorde lite ärenden. Mår lite bättre nu men nu har Freia börjat hosta ganska mycket och det är tydligen ngt som går på hennes dagis. Det är ju så svårt att få i henne host medicin hon bara spyr upp den och jag vet inte om det finns ngt alternativ heller men om ngn vet får dom gärna komma med förslag.
 
Har ju provat att Freia ska gå utan blöjor nu, I 2 dagar det har gått väldigt bra jag frågar henne ganska ofta  och i bland kommer hon springande och skriker  "jag måste kissa" hoppas hon fortsätter så.Har ju inte tyckt att det varit så bråttom med det förut det tycker jag ju egentligen inte att det är nu heller men ska prova funkar det så är det ju bara bra.

Ha det gott kram /Ewa

Har nyss

japp har nyss hämtat barnen från skola och dagis, lagar förtillfället ugnspannkaka som jag har gjort tre ggr förr typ men man kan ju göra det enkelt för sej.
 Det låter som ungarna river hela övervåningen men jag orkar inte säga till dom.
 
I dag på kursen så har vi nu börjat i photo shop det verkar jätte roligt men svårt och mycket att komma i håg men det blir nog lite lättare sen när man kommit in i det, ska försöka att ta med lite bilder å man kan retuchera lite särskilt på mej så jag kan ta bort några valkar här och där :) haha S jobbar i gbg i dag så jag och barnen har blivit bjudna bort till Josefs kompis sedan kul. Japp då var det snart dags att äta så jag säger hej till nästa gång / Ewa

Bebis





Min bror har fått barn en liten flicka föddes den 4 jan. Åhh vad jag längtar efter att få träffa dom Vi tänkte åka upp i morgon och hälsa på om hon orkar förstås. 

I går hade vi besök av min kompis Marie och hennes dotter Lovisa det var jätte länge sedan vi sågs barnen lekte och vi prata skit i flera timmar  det var jätte trevligt. Nästa gång kommer vi tack Marie för  besöket.

Annars händer inte så mycket allt är som vanligt. Har tagit bort julen nu det känns skönt visst är det mysigt med jul men inte efteråt då vill jag bara att den ska bort, har dock inte bytt gardiner än det gör jag nog i morgon. På måndag börjar jag på kursen igen  har ju varigt ledig i två veckor nu men det ska bli kul att komma i gång igen. Vi fick ju hem uppgifter som vi skulle ha gjort........har jag inte  får nog börja med det bläää jaja det blir nog bra.  Ska börja laga lite mat nu köttfärs biffar och potatis klyftor tror jag det blir, i dag tänkte ha fredagsmys med barnen också det var längesedan. 
Ha det gott / Ewa  


Man kan ju alltid hoppas

Att detta blir det året där man blir smal och rik hehe näää lär nog inte hända. Men ett bra år kan man ju alltid önska sej.
Igår kväll käkades det kyckling file och potatis gratäng. Barnen fick vara vakna så länge dom orkade men när kl var 22.30 blev Elias sååå trött så vi bestämde att fira lite i förväg så med tomtebloss och bubbeldricka skålades det nya året in :) när vi sedan kom in var han ju jättepigg så vi skålade igen sedan vid tolv slaget.  Tittade på raketer och drack bubbel dricka en gång till, jaja vad gör det vi fick ju extra mys. Freia var också vaken och tittade förundrad på alla raketer inte rädd men väldigt tyst.

Känner mej lite förkyld så vi får väl se vad som händer. vi har precis ätit och nu leker dom på sina rum så jag ska nog lägga mej i soffan och vila lite. 
Ha det gott / Ewa